Volwassen man-vrouw relatie

De kern van een volwassen man-vrouw relatie is:

Als man, om je man-zijn – je mannelijke polariteit – helemaal te durven innemen. Stop met kleine jongens gedrag. Wordt volwassen en neem verantwoordelijkheid voor je leven en je relatie met de vrouw.

Als vrouw: wees of wordt sterk maar weersta de verleiding de mannen in je leven te bemoederen en als kleine jongen te behandelen. Ga ook niet in competitie maar werk samen.

volwassen man-vrouw relatie

Hoe werk je met elkaar aan een volwassen relatie?

Door elkaar echt toe te durven laten en samen te werken, elk op je eigen manier. Dat werkt het beste als je de polariteit man/vrouw maximaal benut. Net als bij elektriciteit is de stroom het sterkst als het potentiaalverschil groot is. Kortom, de creatiespanning is het grootst als je als man helemaal man bent en als vrouw helemaal vrouw. Dat vraagt kracht en moed, van beide kanten.

Workshop ‘Op weg naar een volwassen relatie’

Samen met mijn vrouw – Peggy ter Haak, levenscoach bij Met hart en lef – geef ik de workshop ‘Op weg naar een volwassen relatie’ mannen en vrouwen. Samen met drie tot vijf andere stellen onderzoeken we wat de essentie is van een volwassen relatie, hoe je daar samen invulling aan kunt geven en wat hierin hulp is om steeds weer op het juiste spoor te komen.

Meer weten?

Ga naar onze site: Op weg naar een volwassen relatie.