COACHING VOOR MANNEN

Ik ga je niet vertellen hoe je moet zijn.
Ik laat je alleen zien hoe je kunt zijn en hoe je leven hierdoor kan veranderen.
Ik ben gewoon een andere man, een man die ver ‘gereisd’ heeft en de weg van de man,
en veel van zijn valkuilen, erg goed kent.
Ik bemoedig je, spoor je aan en ‘kick ass’ wanneer nodig.
En ik houd je de spiegel voor van je potentieel.
Wat ik kan, kan jij ook.

COACHING-AANBOD

Ik bied 1-op-1 sessies aan zowel op locatie in Rotterdam als online (videogesprek).
Alles kan aan de orde komen: relatie met de vrouw, conflicten, werk, seksualiteit, ouders, vaderschap, vriendschappen, gebrek aan richting/purpose enz.
Je kunt kiezen uit:

KENNISMAKINGSGESPREK:
dit duurt ca een half uur en is gratis. Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn werk, vragen hebben, misschien even willen sparren of gewoon kennis willen maken, dan kunnen we een vrijblijvend gesprek hebben. Ik ben geïnteresseerd om je te ontmoeten.
LOSSE SESSIES:
Je brengt je vraag of probleem in en we onderzoeken het samen. Bij coaching voor mannen is de kernvraag steeds: wat is er in jouw leven aan de orde? Het gaat bijna altijd over een kleine stap, een eerste stap, die nu speelt. Of het een of meer sessies zijn bepaal jezelf maar mijn inzet is om het aantal beperkt te houden. Geen afhankelijkheid. Want ik geloof dat jij, als man, in principe alles in huis hebt om de stappen te zetten, die voor jou aan de orde zijn.

TRAJECT:
Ik bied een zeer betaalbaar coaching-traject aan dat maximaal 12 onderdelen of etappes kent, 1 per 2 a 3 weken. De etappes beschrijven de kwaliteiten die je als man kunt verwerven: je potentieel. De eerste twee gaan over de man-vrouw polariteit en daarna over leiderschap, conflicten gebruiken, purpose, iets creëren, verantwoordelijkheid, commitment, enz.
Een etappe bestaat uit een tekst lezen, vragen beantwoorden en een sessie van een half uur Je hoeft ze niet alle 12 te doen; je kunt al met 4 starten. Door de opeenvolging ontstaat een enorm leereffect.
Meer info vind je hier.

BIO

Ik ben Steven Somsen.
Samen met mijn vrouw Peggy Eleonore woon ik in het hart van Rotterdam in een oude gymzaal waar we ook werken.
Ik ben langs twee lijnen bezig geweest in mijn leven. De eerste: een carrière als projectontwikkelaar van stedelijke gebouwen en gebieden. Hier kon ik mezelf neerzetten en testen in de wereld. Soms succesvol, ook best vaak minder. En parallel daaraan: een innerlijke zoektocht naar de zin van het leven. Die begon al heel jong en voerde me langs allerlei spirituele en andere wegen.
Vanaf mijn 38ste begonnen deze lijnen elkaar te raken en te beïnvloeden: volwassen mannelijkheid werd het thema.
Hoewel ik niet de illusie (noch de wens) heb ooit uitgeleerd te zijn, kan ik wel zeggen dat ik inmiddels behoorlijk gepokt en gemazeld ben. Ook in de ‘strijd’ tussen de seksen…. Mannen hebben daar wakker te worden en óp te staan.

OPLEIDING & ERVARING

Opleidingen enz.
Doctoraal sociale wetenschappen (Universiteit van Amsterdam)
Instituut voor Toegepast Integrale Psychologie (3-jarige opleiding: 1991-1994)
Sexual grounding (1 jaar: 1996)
Advaita Vedanta (2-jaarlijkse stilte retraites van 2006-2016)
Institute for the Study of Man (jaarlijkse workshops en retraites van 2009-2018)
Toltec Legacy (Pad van de krijger; vanaf 2009 tot heden)

En de belangrijkste opleiding:
de school van het leven, de enige die echte kennis geeft, namelijk ervaringskennis.

Overige:
ik leid mannengroepen; de eerste ben ik gestart in 1994

KLANTEN OVER MIJ

“Vrijwel dagelijks is er iets, een situatie, een gebeurtenis, nieuw gedrag, begrip of een inzicht, dat voortkomt uit wat ik van jou leer. Ongelofelijk. Ik heb zelden iets gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waar ik zoveel van heb geleerd. Er is een heel nieuwe context, een nieuw referentiekader aan het ontstaan. Bijvoorbeeld dat stevigheid mag, zelfs nodig is, dat is nieuw.


“Naast de mannengroep is het fijn om over een persoonlijke vraag met hem apart te sparren. Even stilstaan bij wat er speelt en dan geeft hij me die handvatten om het zelf op te lossen. Heel fijn!”


“Door zijn heldere, no-nonsense aanpak werd in korte tijd de vinger op de zere plek gelegd. Met deze inzichten ben ik actief aan het werk gegaan. Na enkele sessies kon ik verder met mijn opgedane inzichten, sta ik steviger in het leven en zien mijn kinderen een vaderlijke rolmodel waar ik zo naar op zoek was. Ik had mij in die emotionele periode geen betere metgezel kunnen wensen.”


“Krachtig als het moet, zacht als het kan. Ik ben dankbaar dat je op m’n pad bent gekomen, je hebt een grote bijdrage geleverd aan m’n ontwikkeling.”


“De sessie van gisteren werkt nog door bij me en brengt alsnog enkele inzichten voort. Met het door mijn handen laten gaan van allerlei oude schrijfsels (van reizen, avonturen, momenten) zie ik wat ik door de jaren heen allemaal heb gedacht, waar ik tegenaan liep en wat me dreef. Het raakt zo aan de thema’s van de sessie van gisteravond. Door die vragen zie ik beter wat mij drijft én wat mij nog tegenhoudt.”


“Als coach vond ik hem heel duidelijk en to the point. Ook confronterend, bijvoorbeeld waar ik het zelf liet liggen. Goed en wat ik nodig had, als man grotendeels zonder vader(figuur). Ook de spiegel hielp: stevigheid en uitspreken wat je dwars zit in plaats van conflictvermijding.”


“Ik ben door de coaching bij jou echt verder gekomen in het leven en ook met name op het gebied van liefde en relatie. Ik merk dat ik daar nu als man veel sterker en meer ontspannen in sta dan voorheen. Iets wat ik ook terugkreeg van mijn vriendin die een poos geleden zei, dat ze zich nu zo vrouwelijk voelt bij mij.”


“Het lijkt wel alsof er een complete nieuwe geheugenchip bij mij is geïmplementeerd, met allemaal missende data. Waar ik eigenlijk al jaren om verlegen zat, want het past allemaal als een maatpak. Ik heb nu een volgorde: eerst mijn eigen inkomen en mijn eigen context creëren, dan mij permanent vestigen met een vrouw. Dat heb ik van jou geleerd, en dat geeft mij een bak rust.”


“Ik heb in de afgelopen maanden bij twee, drie vrouwen gemerkt dat ze gaan moederen. Gatver! Ik werd er echt kwaad van (wat al compleet nieuw is…). En in tweede instantie realiseerde ik me: zij gaan moederen, omdat ik mij gedraag als een kleine jongen… Dat heb ik omgedraaid! Ik ben in mijn stevigheid gaan staan, oftewel: niet meer twijfelen en onzeker doen. En wauw, dat werkt!”


“Ik was op zoek naar een soort mentor; een buitenstaander met levenswijsheid- en ervaring die niet bang was om me een spreekwoordelijke ‘schop onder m’n hol’ te geven. Dat alles vond ik in Steven. Een man die met je meedenkt, je laat zien waar je over je eigen gedachten struikelt en je af en toe vertelt wat je niet wilt, maar wel zou moeten horen.”


“Ik heb genoten van het online-traject met Steven ook al vond ik het vaak lastig om de lessen te vertalen naar concreetheid voor mij. Dat heeft er alles mee te maken met dat ik liever wegloop als het te spannend wordt. De teksten hebben me geraakt in de zin van dat het erg ‘waar was’ wat geschreven stond. Samenvattend, een heel aangenaam en goed betaalbaar traject, waarvan ik denk dat veel andere mannen er ook wel bij zullen varen.”


“No Nonsense, oprecht, man tot man. Stelt goede vragen om dieper tot de kern te komen waar je tegen aan loopt. Het heeft mij heel erg geholpen om er achter te komen wat er daadwerkelijk speelde en van daaruit naar oplossingen kijken. Zeker een aanrader.”


“De route-kaart naar volwassen mannelijkheid – het traject – is een hele fijne manier om jezelf te spiegelen, het lezen van de etappes is niet altijd comfortabel, maar het is wel écht. De gesprekken die daarop volgen ter verdieping zijn ook zeker echt te noemen. Steven draait er niet om heen en praktiseert het begrip: ’tough love’… hij voelt als een stevige, liefdevolle maar ook uitdagende en coachende vaderenergie die jou oprecht verder wilt helpen op je pad naar volwassen mannelijkheid. Zijn diepe levenswijsheid en purpose voor dit werk is voelbaar.”

CONTACT

Je kunt me bereiken op steven@coaching-voor-mannen.nl en 0654308195, ook via WhatsApp.
Sessies op locatie vinden plaats op mijn adres: ’s-Gravendijkwal 73A, 3021EE Rotterdam.

TARIEVEN

Kennismakingsgesprek: gratis.
Losse coaching-sessie: €75/uur.
Het traject start vanaf € 120; dit is voor 4 etappes met elk een sessie van 30 minuten.

OVERIG AANBOD

Handboek man
Mannengroepen
Man-vrouw relaties