Erectie: om de tuin geleid

Mijn vrouw vertelt me waarom we toch een andere buitenlamp nodig hebben.
Ik denk: waarom moet ik dat weten?
Het viel me al eerder op dat ze hiermee zo bezig was en dat steeds met me deelde.
Koop nou gewoon een simpele, goedkope was mijn antwoord diverse keren. Waarom daar veel geld aan uitgeven. (En val me er verder niet meer mee lastig.)

Ik heb duidelijk niet zo veel met goede spullen als zij. Ik ben niet van kwaliteit als het om dingen gaat. Hou het simpel, zeg ik steeds.
Ik dacht ook dat ze al een besluit had genomen. Sterker nog, er was er al eentje bezorgd. Dus waarom daar nu weer over beginnen?

Maar nu, ook doordat we vlak ervoor een echt goed gesprek met elkaar hadden over iets, sta ik open en luister ik. Ik snap nu waarom ze een andere lamp wil: het maakt het prettiger om in de tuin te zijn. Ik begin zelfs spontaan mee te denken.
En dan zegt ze, terloops, aan het eind terwijl ze me liefdevol omhelst: hij is wel wat duurder.
Ah, ik ben beslopen en in een hinderlaag gelokt.

Ik lach: ik snap dat ik er ben in getuind en ik krijg spontaan een erectie (wil de tuin in).
Hoe ze dat doet ervaar ik als zo liefdevol: het is alsof ik – man – plotseling snap hoe groot de liefde en zorg van de vrouw is. Het raakt me diep en mijn penis communiceert dat. Het is mijn mannelijk antwoord op die vrouwelijke daad.

Zo’n erectie overkomt mij steeds als ik in liefde door haar overvallen wordt. Hoe ze het doet, hoe ze het doen, weet ik niet precies.
Het is de man-vrouw polariteit in actie.

Vrouwen zijn natuurlijke stalkers.