Mannencoaching

Man-zijn

Mannencoaching gaat over wat aan de orde is voor mannen in deze tijd.
Man-zijn is niet meer vanzelfsprekend; de wereld is veranderd en vrouwen zijn volop in ontwikkeling. Oude rolmodellen passen niet meer en aangereikte nieuwe antwoorden bevredigen nauwelijks.
De kern is dat niemand ons kan vertellen hoe we moeten leven, dus jou als man ook niet. Maar er zijn wel principes, oeroud en getest, die nog steeds gelden en werken. Het is belangrijk om deze principes te leren kennen en ze je eigen te maken. Zodat je ze op je eigen manier kunt gaan toepassen. Mannencoaching steunt je daarbij.
In onze gesprekken ga ik je niet vertellen hoe je moet zijn. Ik hou je een spiegel voor en laat je zien hoe je kunt zijn en hoe je leven hierdoor kan veranderen.

Two men talking on a bench in Glasgow by the River Clyde“Two men talking on a bench in Glasgow by the River Clyde” by CherryTherapies.com is licensed under CC BY 2.0
Coaching sessies

Bij mannencoaching is de kernvraag steeds: wat is er in jouw leven aan de orde? Het gaat bijna altijd over een kleine stap, een eerste stap, die nu speelt.
Het aantal sessies varieert, maar mijn inzet is om het beperkt te houden. Geen afhankelijkheid. Want ik geloof dat jij, als man, in principe alles in huis hebt om de stappen te zetten, die voor jou aan de orde zijn.
Ik ben gewoon een andere man, een sparring-partner. Een man die ver ‘gereisd’ heeft en de weg en veel van zijn valkuilen erg goed kent. Ik bemoedig je, spoor je aan en ‘kick ass’ wanneer nodig. En ik houd je de spiegel voor van je potentieel. Wat ik kan, kan jij ook.
Praktisch gezien begint mannencoaching met een korte kennismaking per telefoon, skype of fysiek op mijn plek in Rotterdam. Daarna kost een coaching sessie van een uur € 75, inclusief BTW.

Wat bied ik?

Ik heb genoeg naar mijn donkere kanten gekeken om te weten dat we geen engelen zijn en ook niet moeten willen zijn. Ja, we dienen ons hart te volgen, maar wel met grote nuchterheid. Als er iets is waar we naar moeten en kunnen streven is het om ECHT te zijn. Dat vraagt kracht, helderheid en moed. Mijn coaching voor mannen gaat daarover.
Ik geloof in je potentieel; waar je ook vandaan komt. Respecteer jou en je uitdagingen en zie je dus nooit als slachtoffer. Dat betekent dat ik je ondersteun in je kracht en niet in je zwakte. En ik moedig je aan waar je het – nog – af laat weten. Ik respecteer je als man, als gelijkwaardig.
Met mannencoaching steun ik je om de stappen te zetten die voor jou aan de orde zijn. Het is aan jou te beslissen en te handelen.

Lees hier wat het concreet inhoudt de mannelijke polariteit in te nemen.