Mannengroep

In het najaar (2020) start een nieuwe mannengroep.
Net als de andere groepen komt deze groep 1/maand bij elkaar op een inspirerende locatie in Rotterdam.
Thema van de mannengroep is: man-zijn in deze tijd.
Niet als iets om over te filosoferen maar om praktisch mee aan de slag te gaan.

Als man geboren worden betekent dat je moet leren de mannelijke (actieve) polariteit in te nemen in het leven (enkele situaties uitgezonderd). De wereld en vrouwen zijn in principe receptief tov jou: in feite wachten ze op jouw impuls.
Vervolgens krijg je feedback, o.a. in termen van resultaten. Dus als iets niet werkt betekent dat dat jij – als mannelijke polariteit – iets dient te veranderen in wat je bewust of onbewust hebt ingezet.

Een andere manier om dit te zeggen is dat je als man er bewust voor dient te kiezen te ‘leven bij uitdaging’. Uitdagingen (ook wel ‘problemen’ genoemd) zijn in feite de unieke, op maat gemaakte feedback van het leven op jou. Klagen helpt niet: dat is jezelf impotent maken. Je dient te leren een creatief antwoord te vinden op wat niet werkt en actie te ondernemen.
Er is daarbij een fundamenteel verschil tussen re-actie en ECHTE actie: alleen in het laatste geval doe je iets nieuws met onbekende consequenties. Er treedt daarbij altijd angst op want je gaat niet langer mee in de status quo. En het levert altijd persoonlijke ‘power’ op: je komt meer in je kracht. Je merkt het onmiddellijk.
Het is de bereidheid die actieve en lerende houding aan te nemen, waarbij je jezelf voortdurend confronteert, die tot volwassen mannelijkheid leidt.

mannengroep

locatie ‘s-Gravendijkwal 73A

Wat doen we?

Een bijeenkomst van de mannengroep start met een korte ronde waar iedereen deelt wat er speelt in zijn leven. Er is immers altijd iets dat om een antwoord vraagt. Iets groots of iets kleins. We luisteren daarna en stellen vragen.
Ik breng vervolgens een specifiek thema in dat een fris perspectief biedt op wat gemeenschappelijk is in de verschillende uitdagingen. Meestal zal het om 1 van de aspecten/principes van volwassen mannelijkheid gaan. (Lees hier meer over die principes.) In hoeverre neem je de mannelijke polariteit in in je leven? Hoe ga je om met conflicten? Leef je strategisch of doe je maar wat? En wat hebben je ouders je voorgeleefd?
Daar gaan we dan verder mee aan de slag: verdieping, feedback geven, misschien een oefening, of gewoon een gezamenlijke verkenning.
Tussen de bijeenkomsten door geef ik vaak reflectievragen en kunnen we, als je wil, mailcontact hebben.

Hoe doen we het?

Uitgangspunt van de mannengroepen is dat we bij elkaar zijn om klaarheid te krijgen wat ons te doen staat, elkaar te bekrachtigen en aan te moedigen om de stappen te zetten die in ons leven aan de orde zijn.
Stappen die ieder voor zichzelf dient te zetten in zijn eigen tempo. Dat is waar volwassen mannelijkheid over gaat.
Uitgangspunt is uiteraard ook vertrouwelijkheid: alles wat in de mannengroep wordt besproken blijft binnen de groep.
Ik leid de mannengroep en zorg voor een veilige sfeer. Uiteraard is dat iets wat moet groeien.

Praktisch

Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.
Een bijeenkomst duurt in principe 2 tot maximaal 2,5 uur.
We komen 1/mnd bij elkaar; per keer wordt de datum via een datumprikker bepaald.
De eerste keer is vrij en vrijblijvend. Daarna vraag ik een commitment voor tenminste 6 x en een bijdrage van € 135.
Spreekt het je aan, heb je de bereidheid dieper naar jezelf te kijken, wil je stappen zetten naar meer volwassenheid als man, kortom, wil je meedoen, laat me dat weten.
Mail of bel me ook als je het nog niet weet maar wel vragen hebt.