‘Echt’ man of don Juan.

Veel mannen denken nog steeds dat echt man zijn te maken heeft met vrouwen versieren, prestaties in bed of nog iets basaler, met hoe groot ‘hij’ is. Sommige mannen staan er zich op voor, anderen voelen dat ze tekort schieten en lijden daaronder.
Het is allemaal dwaasheid.
M.n. het goed-in-bed-zijn is simpelweg een zeer primitieve gedachtevorm die alleen maar overleeft dankzij sociale conditionering. Jongens (van alle leeftijden) praten het elkaar aan in hun onzekerheid en sommige vrouwen en media doen er aan mee.

don Juan of volwassen man
De gedachte heeft NIETS te maken met mannelijkheid.

Echt man

Echt man zijn heeft daarentegen alles te maken met je intrinsieke vermogen helder en duidelijk leiding te kunnen geven.
En dat begint met leren werkelijk inclusief te zijn in woord, daad, gedachte en gevoel. En ja, dat impliceert o.a. weer dat je open en respectvol met vrouwen omgaat.
Maar als je de focus legt op een goede minnaar zijn zit je er ver naast. Het is typerend voor iemand die zich alleen maar goed kan voelen over zichzelf als de vrouwen hem aantrekkelijk vinden. Geen echt man, maar ‘ladies’ man. Zo’n man besteedt buitensporig veel tijd en energie aan het najagen van vrouwen en seks. (En ik spreek uit ervaring).

Kortom, geloof in jezelf man!
Wat je achtergrond, opleiding, situatie ook is, of je nou groot bent geschapen of niet, en of vrouwen achter je aanzitten of niet, weet dit: je bent in de kern een sterk en tegelijk zachtmoedig wezen dat het natuurlijke vermogen heeft warmte, kracht en moed in zich te verenigen.
Doe het. Leef het.

Wees ├ęcht MAN.
Wees ECHT, man.

Meer lezen: On male sexual issues

Zie ook: coaching voor mannen en workshop voor mannen.